Trädgårdsdesign Malmö

Bor du i Malmö och är intresserad av trädgårdsdesign? För dig finns det flertalet kurser och utbildningar inom just trädgårdsdesign i Malmö. Oavsett om du ser det som en hobby eller ditt framtida yrke finns det kurser för dig.

Att lära sig om trädgårdsdesign i Malmö

Ett antal skolor och privata aktörer har på sista tiden startar utbildningar inom området. De lär ut allt du behöver kunna som trädgårdsdesigner i Malmö. Alltifrån ritteknik (för hand och i digitalt format) med fördjupning inom populära program som Autocad Archicad, SketchUp och 3D-studio. Helt enkelt att du behöver när det gäller trädgårdsdesign.

De lär även ut växt- och materialkännedom, en viktig del av läran då det förutsätts att du besitter kunskap om specifika växter och materials skötselråd och hantering. Du skall kunna rekommendera material och växter utifrån om kunden önskar en exempelvis lättskött trädgård, om kundens tomt är placerad på sand-rik mark etcetera.

Du kommer även få lära dig det viktigaste rörande marknadsföring, ekonomi och kundrelationer. Detta då det blir allt vanligare att man inom trädgårdsdesign Malmö har mindre företag där man gemensamt sköter dessa punkter. Det finns såklart större företag som jobbar med ämnet men skolorna anser att denna grundläggande kunskap oavsett framtida anställning blir en fördel för den som besitter den.

Grunden till att dessa utbildningar på senare tid både växt i popularitet samt strukturerats om är att ett flertal väl insatta i branschen ansett att de utbildningarna som funnits varit för långa och inte direkt kopplade till arbetslivet. De äldre utbildningarna har inte varit lika praktiskt lagda vilket inneburit att de som examinerats fått en lång uppförsbacke när de väl kommer ut i arbetslivet.

Utbildningar inom trädgårdsdesign ökar i popularitet så se till att du får en plats, kolla upp dina möjligheter nu!