Måltidsersättning bars – Allt du behöver veta

Måltidsersättning bars

VLCD bars som måltidsersättning

När man tränar är det viktigt att få i sig mat så att kroppen orkar. Vid för lite mat kan man få huvudvärk, yrsel och andra obehagliga symptom. För att kunna prestera så bra som möjligt gäller det att få i sig tillräckligt med protein. Beroende på hur ens vardag ser ut kanske det inte alltid finns tid att äta mellanmål. Har man en hektisk vardag är måltidsersättning bars perfekt att äta som mellanmål.

Smidigt att ha med måltidsersättning bars

Det är enkelt att ha med sig måltidsersättning bars då det kan förvaras i rumstemperatur. Känner man sig lite småhungrig är det precis lagom. Det är även praktiskt att man inte behöver ta med bestick. När man är stressad och inte hinner laga mat så är även bars ett utmärkt alternativ. Något som är bra att tänka på är att det är skillnad mellan bars och bars. Vill man att en proteinbar skall ersätta en hel måltid är det viktigt att kolla på innehållet då vissa är mer proteinrika än andra.

Tips när du skall välja måltidsersättningsbar

En bra tumregel att gå efter är att en måltidsersättningsbar bör innehålla ungefär hälften så mycket protein som kolhydrater. Ännu bättre är det ifall proteinmängden är större än antalet kolhydrater. För den som vill hålla koll på sin vikt är måltidsersättning bars att föredra då du ser exakt hur många kalorier den innehåller. Har den mindre än 200 kcal räknas det som en kalorisnål bar medan över 400 kcal är en kaloririk bar.

Olika smaker på VLCD-bars

Det är med andra ord bra att läsa på innehållet innan man köper VLCD bars. Vissa är framtagna för att ge dig mer energi medan andra är utformade för viktnedgång eller för att öka muskelmassan vid styrketräning. Nuförtiden finns det även måltidsersättning bars i olika smaker. Bland de mest populäraste smakerna finns smaker som Brownie, Choklad, Salted Caramel och Kokosnöt.