Underbar zucchinipizza

Isbergssallad

Ibland blir jag sååå sugen på pizza. Tyvärr är pizza också en av de absolut onyttigaste rätterna som finns. Det är mängder med fet smält oss som ligger utsmetad över vitt fluffigt bröd. På det ligger det även ofta olika pålägg som salamikorv, fläskfilé eller köttfärs. Slutligen dränks rätten i krämig tjock kebabsås. När suget blir för stort brukar jag istället laga denna variant av den svenskitalienska nationalrätten; Zucchinipizza!

Till två hungriga personer behöver du:

2 st zucchini/squash
100 g riven ost
12 skivor kryddig salamikorv
4 msk krossade tomater
olivolja
oregano

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Dela varje zucchini på längden så det blir som två ”båtar” (fyra totalt). Pensla alla zucchinibåtar med lite olivolja och bred ut en matsked krossade tomater som täcker hela ytan på varje ”pizza”. Placera sen tre skivor salamikorv på varje pizzabåt, toppa med riven ost. Grädda sedan pizzan i ugnen i 15 minuter eller tills den verkar klar. När du tar ut pizzan strösslar du lite oregano på toppen. Smaklig spis!