Fler bostadsrätter på Hisingen

För många av dem som är födda i Göteborg har Hisingen länge varit känt som något av en lite sliten plats. På Hisingen finns industrin, stora områden fyllda enbart med tågräls, Backaplan och Ramberget. Helt enkelt en massa platser som ofta ansetts inte riktigt uppfylla hela sin potential. Det har dock förändrats mycket, och fortsätter att göra det.

De senaste åren har det hänt mycket. Det byggs allt fler bostadsrätter på Hisingen och områden som tidigare varit öde och nedgångna har börjat rustas upp. Stadsdelar som tidigare varit livlösa och fattiga på roliga saker att göra har fått vitamininjektioner. Kvilletorget är en av de platserna. Det var tidigare ett torg vars mest slående egenskap var att det var en plats som inte angick någon förutom de som bodde där. På bara några år har där öppnat flera barer och uteställen, restauranger och caféer. Nu är det ett torg som till och med lockar en och annan ur-göteborgare över Göta Älv-bron. Den fotbollsintresserade Hisings-bon har också kunnat glädjas över att det lokala fotbollslaget Häcken kommit att etablera sig som ett allsvenskt fotbollslag.

Nya Bostadsrätter på Hisingen byggs just nu på ett flertal platser. Området som ligger mellan Kville och Backaplan har fått ett stort lyft med bostäder för hundratals människor, ett blandområde bestående av bostadsrätter, butiker och caféer.

Den som flyttar in i en av alla de bostadsrätter som byggs på Hisingen kommer därför att bo på en ö som är på frammarsch och som allt mer kommer att integreras med Göteborg.