Studerade ett år i USA – Förhöjd livskvalitet!

En av de bästa upplevelser jag har varit med om i hela mitt liv är att studera utomlands. Detta är någonting som jag rekommenderar att alla ska göra. Jag studerade i USA under ett år, innan dess att jag tog beslutet var jag väldigt exalterad men samtidigt rädd över vad jag hade att vänta mig. Hur skulle det bli när jag kom dit? Skulle jag tycka om det? Skulle jag ha hemlängtan? Skulle jag passa in? Det var så mycket som var så otroligt läskigt, men det kom att bli en av mina bästa upplevelser. Att bo i ett annat land under en begränsad tid gör att man lär sig mer om sig själv. Jag lärde mig att jag var kapabel att klara av saker som jag aldrig hade trott eller förväntat mig.

Jag fick lära mig att spendera tid ensam tusentals mil hemifrån, samtidigt som jag även fick lära mig att vara mer öppen och accepterande mot andra människor. Jag har lärt mig idag att skaffa vänner vart jag än befinner mig och genom att spendera tid i ett annat land får man ett helt annat perspektiv på livet. Man lär sig väldigt mycket om hur lite man vet och det är en otrolig upplevelse som gör att man får vänner för livet. Jag kommer aldrig ångra att jag spenderade en del av mina studier utomlands, tvärtom har detta lärt mig att ingenting är omöjligt och så länge som jag tror på mig själv så kommer resten att ordna sig efter vägen.

Oavsett om du planerar att studera i USA som jag gjorde, eller om du vill åka till Nya Zeeland eller kanske Spanien så är detta någonting som du helt enkelt måste göra i ditt liv. Det kanske inte blir som du tänkt dig, men du kommer älska dina nya upplevelser.